Kåres vægttabsforløb “forvandlede” ham fra computerdreng til aktiv kickbokser

Pernille fra VoresEgedal.dk har interviewet Kåre, som har gået på Vægttabsforløb her i centret. Læs om hans flotte vægttab:

Kåre er 38 år og bor i Jyllinge.  Hans liv har i perioder været præget af kampen med vægten, mens det i andre perioder mere har været en følelse af at give op og være trist over at veje for meget – og pludselig en dag var vægten sneget sig op på 134 kg. Kåre startede på vægttabsforløb i sommeren 2016.

Forhistorie

For Kåre og mange andre overvægtige har det ikke været manglende viden om hvad man skal gøre for at leve sundt, men er bare rigtig svært at føre ud i virkeligheden.

Det er faktisk et par gange tidligere for alvor lykkedes for Kåre at tabe sig. Når han kigger tilbage, så har han på de tidspunkter været motiveret af noget andet end det at skulle gå ned i vægt. F.eks. var der en gang hvor han mål var at blive mere sund. Han begyndte at cykle. Efter en vinter kom han dog aldrig i gang igen og tabte motivationen.

Kåre har altid været computerdrengen, der med et stillesiddende arbejde og stillesiddende hobby aldrig har brugt sin krop eller følt glæde ved at dyrke motion. Faktisk har han tidligere haft den holdning, at de mennesker der rendte rundt i motionscenter måtte have en eller anden fejl.

Vejen til vægttabsforløbet

Det startede måske fra et så dårligt udgangspunkt som det kunne være. Hans kone kom en dag og spurgte om det ikke ville være en god ide at starte på vægttabsforløb hos Fit For Future.

De havde haft snakken tusinde gange før, og Kåre vidste jo godt at det ikke var sundt at være tyk, men han havde ingen ide om, hvordan han skulle motivere sig selv. Derfor besluttede han at give vægttabsforløbet hos Fit For Future et forsøg.

Første træningstime – Mave – Balle – Lår med 20 kvinder

Kåre fortæller: “Jeg mødte op til første træningstime, faktisk før at selve slankeholdet startede; Jeg havde bl.a. alle de mangeartede hold valgt at melde mig til “Mave, balle, lår”, som viste sig at være med 20 kvinder og så mig! …men jeg blev taget godt imod, og jeg blev opmuntret og hjulpet igennem. Jeg glemmer dog sent turen ned fra første sal til min bil efter denne første træning. Alt rystede og gjorde ondt, og jeg havde slået min egen rekord i planke fra 0 sekunder til 5 sekunder”.

Af en eller anden grund, nok mest den grund at han nu havde betalt mange penge for at komme på dette slankehold, så kom han igen. Han begyndte at tage timerne sammen med de andre på holdet, og lige pludselig begyndte det faktisk at blive sjovt. Hårdt, men sjovt.

Tog på i vægt i starten

I starten besluttede Kåre at fokusere på at komme i gang med træningen, og så lade madindtaget være som det var. Det var for Kåre den helt rigtige tilgang, da han så ikke fokuserede på for mange nye ting på en gang, og derved kunne fokusere på træningen. Resultatet var dog, at han faktisk tog på, men som Kåre siger, fik startet en sund tilgang til træningen.

Efter en lille måned måtte han erkende, at han blev nødt til at gøre noget ved maden, hvis han ønskede at tabe sig. Men her var fordelen, at han var kommet ind i rytmen med at træne regelmæssigt, og så var det faktisk ikke så svært.

Han brugte en app til at registrere maden i de første par uger, og efter den første indledende periode var det faktisk ikke nødvendigt mere.

Oplevede at det var sjovt 

Glæden ved træningen voksede og at deltage på alle mulige forskellige hold, først 2 gange og senere op til 4 gange om ugen, og inden julen 2016 havde han tabt 14 kg.

Men det sjove var at det faktisk ikke var en kamp. Det var en god og sjov periode, hvor han oplevede at kunne mere og mere med sin krop.

Efter julen ændrede det sig lidt. Han var lidt mere rolig omkring sin mad, og vægttab gik ikke helt så hurtigt. Til gengæld blev der knoklet på med træningen. Han kunne løbe lidt ved siden af og fik øjnene op for Fit For Futures Motions-kickboksning som en del at træningen.

Gevinsten og blod på tanden til et nyt skridt

Alle de gode ting ved at have tabt sig kom i spil. Dejlige kommentarer fra venner og kollegaer, det at kunne købe almindeligt tøj – og ikke engang det største.

I foråret havde Kåre fået så meget blod på tanden og oplevede at være i god form, så han meldte sig ind i Jyllinge Kickboksning.

“Det var igen noget helt nyt og en noget underlig oplevelse for mig. Her kommer jeg for et halvt år siden i mit livs kageform, og nu starter jeg i en kampsportsklub med rigtige kæmpere og jeg kan faktisk næsten følge med!”

De mange fordele er til at få øje på. Kåre kan nu gøre ting som han aldrig havde tænkt muligt. Han kan lege med sine børn  uden begrænsninger, og kan tage med på sommerlejr og træne 8 timer på en dag uden at dø 🙂 En fantastisk følelse, også at opleve at det faktisk er sjovt at danse til fester. Det var tidligere helt utænkeligt.

Den største glæde er dog for Kåre, at se sine børn også komme med på de gode vaner. Det kan måske være med til at de ikke skal igennem det samme i deres liv.

Kåre er også meget taknemmelig for sin kones store velvilje og forståelse. Hans nye aktive livsstil har ikke været helt uden omkosninger. Fra altid at være hjemme til nu hvor han er ude omkring børnenes sengetid flere aftener om ugen. Det havde han ikke kunnet gøre uden hendes opbakning.

Hvad så nu – og fremtiden?

Når Kåre kigger på sig selv i spejlet, ser han stadig sig selv som tyk. Der er stadig 10-15 kilo han gerne vil tabe, og han har stadig udfordringer med lyst til at spise for meget, og han kan stadig rigtigt godt lide slik.

Men forskellen er nu, at han træner og kan holde balance. Han spiser ikke af automatik og dårlig samvittighed, men fordi han har lyst, og ved at han SKAL ned og træne og derfor kan tåle det.

Kåre giver samtidig udtryk for, at han ved at han nok ALDRIG får et normalt forhold til mad. Han vil altid være x-tyk, og vil altid skulle holde sig i gang for at forblive at være det. Men han har nu fundet en måde at leve med det – og det er måske nøglen i forhold til tidligere slankekure.

Han slutter af med at takke Christina og alle de andre fantastiske mennesker i Fit For Future  og Jyllinge Kickboksning, som gør det sjovt at komme til træning hver gang!

Kunne du tænke dig at starte på et af vores vægttabsforløb – læs mere her