Efter vægttabsforløb: Gitte har halveret sin fedtprocent og metaboliske alder.

Pernille fra VoresEgedal.dk har interviewet Gitte, som har gået på Vægttabsforløb her i centret.

Har du forsøgt at tabe dig før? 

Tabte mig en del i 2008 ved hjælp af Weight Watchers. Jeg holdt vægten i omkring tre år. Jeg startede med at løbe et par gange om ugen for at holde vægten.

Vægten steg under sygdomsperiode

Jeg en meget hurtigt voksende knude i underlivet i 2011, som voksede til 12×12 cm og vejede 1 kg, da den blev fjernet. Da jeg opdagede den var den 4×4 cm på scanningen! Det tog under 1 måned før den var meget stor. Heldigvis var den godartet, men jeg var sygemeldt i 6 uger.

I sygdomsperioden “hyggede” jeg mig nok lidt for meget. Jeg kunne heller ikke løbe og jeg tog nok omkring 6 kg yderligere på. Nu havde jeg taget 10 kg på. Derefter tror jeg at jeg tog 6 kg mere på over de efterfølgende år, ved simpelthen at hygge for meget og spise for meget slik og kage på arbejdet.

Jeg forsøgte at starte op med at løbe igen, men fandt aldrig motivationen og det gjorde ondt i mit ar på maven.

I 2013 begyndte jeg at løbe i Jyllinge Løbeklub på et begynderhold – 5 km på 12 uger. Her fandt jeg løbeglæden igen, men min løbetræning var ikke nok til at jeg fik tabt mig, og jeg var så uheldig at falde på ferien i august 2016 og forstuvede min ankel, og igen var det mit løb det gik ud over.

Jeg tog 3 kg på og blev ENDNU dårligere løbende, da jeg startede op igen i efteråret. Hen over vinteren kunne jeg mærke at jeg var ved at miste løbemotivationen igen, da jeg kæmpede hver gang jeg løb! Så begyndte jeg at søge efter hjælp.

Jeg vidste jeg kunne, for jeg havde gjort det før. Jeg vidste bare at jeg ikke kunne det alene! Jeg så at Christina fra Fit for Future, startede et vægttabshold op og tænkte at det måske var det der skulle til, så jeg kontaktede hende.


Hvad var anderledes denne gang?

Jeg ved ikke om der var så meget anderledes “denne gang”, men jeg var super motiveret og havde bare brug for en der skubbede mig blidt i den rigtige retning og bakkede mig op i det jeg gjorde. En der med positiv tilgang kunne motivere og støtte.

Jeg vidste, at hvis jeg skulle tabe mig var det ikke motionen jeg skulle lave så meget om på, da jeg på det tidspunkt løb 3 gange om ugen i løbeklubben ca. 20 km/ugen, men jeg løb ikke så hurtigt.

Jeg havde en ide om, at jeg skulle have noget styrke / core træning for at blive stærkere til at kunne klare løbet bedre. Samtidig vidste jeg også, at jeg skulle stramme op omkring mit madindtag og være mere fokuseret. Mere bevidst om hvad og hvor meget jeg puttede i munden.

Da jeg fulgte Weight Watchers brugte vi et point system, så jeg vidste at det med at få skrevet madindtag ned fungerede for mig. Da jeg er glad for gadgets, downloadede jeg app’en My fitness Pal. Den kan registrere alle de fødevarer som jeg spiser og fortæller mig hvor mange kcal jeg må indtage og hvor meget jeg har brugt /indtaget. Derudover kan man se hvor man får sine kcal fra, om det er protein, fedt eller kulhydrater.


Hvordan har forløbet været? 

Forløbet har været super godt!  Jeg syntes der var super god stemning på holdet og en rigtig god og åben dialog til træningerne.

Der var plads til at have lidt udfordringer med diverse øvelser, og vi var gode til at opmuntre hinanden.

Jeg har nået mit mål og mere til:
Jeg har halveret min metaboliske alder samt halveret min fedtprocent – uden at have tabt et eneste gram muskelmasse!

Jeg har formindsket fedtet omkring indre organer med 2/3 del. Så jeg er yderst tilfreds med resultatet


Har der været noget særligt ved Christinas vægttabshold eller centret Fit For Future i forhold til at tabe sig på andre måder?

Christina er bare fantastisk! Intet mindre. Hun bærer det center!

Christinas væremåde er helt unik. Man føler sig velkommen og imødekommet. Man føler at man er noget særligt. Det er en egenskab kun få personer har. Christina er meget postiv i hendes tilgang og er god til at støtte og skubbe på samme tid.

Hos Christina er der egentligt ikke noget der er forbudt og man følger ikke en streng diæt. Hun lytter til din livsstil og tilpasser forløbet så det passer ind i din hverdag og dine behov. Og det med at kombinere motion med kostændring virker godt.

Har der været gevinster – og hvad har været negativt i vægttabsforløbet. Har du haft kriser undervejs?

Jeg har ikke haft nogen kriser undervejs. Jeg har været meget målrettet og super motiveret. Jeg kunne ret hurtigt (i løbet af 1-2 mdr) mærke effekten af styrketræningen og vægttabet, som på daværende tidspunkt ikke var så stort endnu, at jeg blev bedre og bedre til at løbe. Og da jeg er så glad for at løbe var det en kæmpe bonus i sig selv.

Jeg kunne flytte over på et lidt hurtigere holde allerede efter 3 mdr. Og efter 6 mdr. rykkede jeg igen et hold op og senest i oktober, endnu et hold op. Jeg har løbet 4 halvmarathons i efteråret og forbedret min tid markant! Det har i den grad været en stor motivations faktor for mig.

Der har faktisk ikke været noget negativt undervejs

Har det haft andre gevinster end ”kilo-tab”? 

Min mand hoppede med på vægttabsforløbet sammen med mig, og har også tabt sig en del. Vi er gode til at bakke hinanden op herhjemme og er blevet en meget “sundere” familie.

Jeg har i perioder været plaget af hovedbunds-psoriasis og nu hvor jeg spiser bedre og mindre sukker er min eksem i hovedbunden forsvundet.

Jeg har også haft lidt problemer med 2 fingre der har fået slidgigt. De har det også bedre.

Jeg har også mere overskud og glæde i hverdagen, og jeg føler generelt at jeg lever i en sundere krop.

Har du gode råd til andre?

Hvis man går og synes at tøjet strammer, at overskuddet mangler, og at man godt vil have en sundere krop – så er det bare at komme i gang.

Christina er der for én. Men…. man skal ville det. Det er jo kun dig selv der putter tingene i munden og ikke Christina, og det er også kun dig selv der ikke får prioriteret træningen, hvis det er der skoen trykker.

Det er ikke svært at følge sunde kost anbefalinger i en travl hverdag, med børn, mand og job. men det kræver vilje og planlægning.

Og så skal man finde det der er ens “nye” belønning. Så man kan fejre sin succes løbende. Hvad der motiverer den ene motiverer ikke den anden – nogen vil gerne belønne sig med kage, andre vin osv.

Min belønning lå i at min løbetrænings præstationer blev så gode, og jeg kunne se et markant fremskridt. Det var og er så fedt! Og så kan jeg nok godt lide at konkurrere med mig selv – og det kan man idag med div gadget og app´s 🙂

Kunne du tænke dig at starte på et af vores vægttabsforløb – læs mere her